Vliegen naar Italie

“In Italië vliegen de dagen om”

Wil je liever met het vliegtuig naar Toscane? dat kan natuurlijk ook! Het is afhankelijk in welke provincie je verblijf geboekt is wat voor jou de beste optie zal zijn. Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam naar Toscane vliegen. Woon je dichtbij België of Duitsland dan kun je er ook voor kiezen om via Charleroi, Brussel Zaventem (België) of Weeze, Düsseldorf (Duitsland) te vliegen.

Luchthavens rondom Toscane

Bron: Google Maps 2021

Pisa (PSA) internationale luchthaven –Galileo Galilei airport

Heb je je verblijf in het westen van Toscane geboekt dan kun je het beste met het vliegtuig naar Pisa vliegen. Dat is ongeveer 940 km en vanaf Eindhoven is de vluchtduur 1,40 uur. Jaarlijks vliegen er ongeveer 5 miljoen mensen van en naar Pisa.

 

Vanaf de luchthaven ben je binnen 15 minuten in het centrum van Pisa. Er is een directe treinverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Pisa. De laatste trein vanaf het vliegveld Galilei gaat rond 21 uur en vanaf het centraal station kun je rond 22 uur nog een trein nemen naar het vliegveld. Na deze tijd kun je ook met de bus, de PisaMover, nog van en naar het vliegveld reizen, dit kan tot middernacht. Je kunt vanaf het centraal station van Pisa ook heel makkelijk met de trein of bus andere steden in Toscane bereiken, zoals Lucca, Viareggio, Siena, Florence.

 

Het vliegen op Pisa is aantrekkelijk vanwege de low budget maatschappijen die hier naartoe vliegen. Als je een verblijf in het oosten van Toscane hebt geboekt kan vliegen op Pisa ook nog een optie zijn.

Florence (FLR)– Amerigo Vespucci / Peretola airport

Heb je je verblijf in het oosten van Toscane geboekt dan kun je het beste op Florence vliegen. De afstand tussen Amsterdam Schiphol en Peretola Airport is 1.059 km en de vlucht naar Florence duurt ongeveer 1,50 uur. De luchthaven is relatief klein maar een van de grootste luchthaven van Toscane. Er vliegen jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen mensen van en naar Florence. Het vliegveld ligt op ongeveer 10 km vanaf het centrum van Florence. Het voordeligste vervoer naar het centrum is met de shuttlebus, met een klein half uurtje ben je op het station Santa Maria Novella wat in het midden van het centrum ligt. Wil je op een comfortabele manier reizen dan kun je ook een taxi nemen. Aangezien de afstand tussen het vliegveld en de stad niet zo groot is, hoeft dit geen grote uitgave te zijn. Vanaf Rotterdam en Eindhoven Airport is het niet mogelijk om naar Florence te vliegen.

Vliegen hoeft niet duur te zijn

Voor wie vaker vliegt zal merken dat vliegen soms heel prijzig is. Maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Hoe flexibeler je bent qua periode hoe beter de deal vaak. Wie goed zoekt zal zeker vinden. 

 

Zelf geen tijd om tickets te vergelijken? Wij doen het graag voor je! Maak gebruik van ons VIP Traveler Service pakket. 

 

 1. Geef aan wat de wensen zijn. Enkel vliegtickets of ook een huurauto?
 2. Wij zoeken de beste tickets en houden rekening met je boeking bij ons
 3. We doen een voorstel voordat we boeken. Zo weten wij zeker dat jij hier ook mee akkoord bent. 
 4. Stuur je reisgegevens op. Natuurlijk worden deze verwerkt volgens de AVG wet.
 5. Bevestigen en klaar. Helemaal ready om naar Italië te gaan. 

 

Deze optie kun je kiezen tijdens het boeken van je verblijf. 

Voor wie vaker vliegt zal merken dat vliegen soms heel prijzig is. Maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Hoe flexibeler je bent qua periode hoe beter de deal vaak. Wie goed zoekt zal zeker vinden. Zelf geen tijd om tickets te vergelijken? Wij doen het graag voor je! Maak gebruik van ons VIP Traveler Service pakket.

 

 • Geef aan wat de wensen zijn. Enkel vliegtickets of ook een huurauto?
 • Wij zoeken de beste tickets en houden rekening met je boeking bij ons
 • We doen een voorstel voordat we boeken. Zo weten wij zeker dat jij hier ook mee akkoord bent.
 • Stuur je reisgegevens op. Natuurlijk worden deze verwerkt volgens de AVG wet.
 • Bevestigen en klaar. Helemaal ready om naar Italië te gaan.
 • Deze optie kun je kiezen tijdens het boeken van je verblijf.

  Auto huren

  Wanneer je ervoor kiest om te gaan vliegen is het zeker een aanrader als je veel van Toscane wilt zien om een auto te huren. Je kunt op de luchthaven een auto huren bij een van de gerenommeerde verhuurbedrijven. Op deze manier ben je optimaal mobiel tijdens je vakantie en heb je ook gelijk vervoer naar je verblijfaccommodatie.

   

  Regels en vereisten voor het huren van een auto

  Veel van de regels voor het huren van een auto zijn voor een groot deel hetzelfde als in Nederland, vooral onder invloed van de Europese wetgeving. De minimumleeftijd om een auto te kunnen huren is vanaf 18 jaar en uiteraard moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als je een auto in Italië wilt huren willen de verhuurders de waarborgsom veelal reserveren op een creditcard. Daarom is het raadzaam dat je over een creditcard beschikt.

  In veel historische steden die beschermd zijn kun je borden tegen komen met de tekst ‘zona traffico limitato‘, daaronder staan de tijden en uitzonderingen aangegeven. Omdat je als toerist geen vergunning hebt zijn dit zones waar je op bepaalde dagen en/of tijdstippen níet mag rijden. Als je wel in zo’n zone rijd dan wordt het kenteken van je huurauto geregistreerd en kun je rekenen op een fikse boete van de Italiaanse overheid. Helaas betaal je aan de wagenparkaanbieder (is niet het verhuurbedrijf) ook nog eens administratiekosten en die zijn ook niet mis. Toscane is een heerlijke bestemming om met de huurauto te ontdekken. Maar wees gewaarschuwd: de Italianen zijn niet zuinig met het uitdelen van verkeersboetes.


  Wij adviseren je om thuis alvast een gerenommeerd verhuurbedrijf uit te zoeken wat het beste bij jou budget en wensen aansluit.