Verblijven op een agriturismo

“Ervaar het Italiaanse platteland”

Agriturismo staat voor boerenbedrijf of vakantieboerderij. Het woord agriturismo is samengesteld uit de twee Italiaanse woorden  agriculture (agricultuur) en turismo (toerisme).

Autentiek Italie

Tot de jaren 80 hadden steeds meer Italiaanse boeren het financieel erg moeilijk. Hierdoor werden veel boeren gedwongen om ander werk te zoeken. Om te voorkomen dat een stukje van de Italiaanse cultuur zou verdwijnen (productie van voeding op kleine schaal), is er in 1985 een Italiaanse wet gekomen om plattelandstoerisme mogelijk te maken voor de boeren. Hierdoor kan de boer zijn boerenbedrijf aanhouden door enkele kamers of een appartement in hun ruime boerenwoning te verhuren. Sinds dit per wet mogelijk is gemaakt is dit een enorm succes.

Agriturismo is heel erg populair, het gaat hierbij om de beleving. Vakantie vieren op het platteland waar je een gevoel krijgt zonder tijdsbesef. Het vakantieverblijf staat op een landgoed van een boerenbedrijf verpakt in de magische sfeer van het landelijke Toscane, waar stilte, rust en de natuur elkaar ontmoeten. Dit kan een eenvoudige kamer zijn maar ook een heel luxe appartement of vakantiehuisje vaak compleet met een eigen zwembad en airconditioning. Vaak zijn het familiebedrijven, laat je veroveren door de familiaire en warme sfeer. Lekker eten staat veelal voorop, ’s avond mee-eten met het gezin of à la carte dineren. Genieten van de verse producten rechtstreeks van het land.

 

Een echte agriturismo herken je aan het feit dat het nog operationeel bedrijf is. Er worden producten verbouwd zoals drijven voor wijn, olijven waar olijfolie van wordt gemaakt, graan, fruit, groente, etc. Bij enkele van deze vakantieboerderijen kun je de boer helpen, zo heb je direct contact met de boer en kun je de warmte van hun gastvrijheid voelen.

 

Als je een vakantieverblijf boekt bij een agriturismo ervaar je het authentieke Toscane en waar je alle geheimen leer kennen van de boerentradities op een wel heel bijzondere manier. Een unieke ervaring voor het gehele gezin.

Onze agriturismi

0 agriturismi of appartementen die onderdeel zijn van een argiturismo.

Geen accommodaties gevonden...