Welkom bij Villagrande!

Villagrande is in 2001 begonnen met het verhuren van vakantiehuizen in Italië en Frankrijk. Een jaar later kwam daar Spanje bij. Uiteindelijk werd er in 2015 voor gekozen Villagrande meer te specialiseren in accommodaties in Italie. We konden jullie als onze gasten beter adviseren en de kwaliteit meer waarborgen. Er is voor gekozen om enkel verder te gaan met agenten en locaties die hetzelfde nastreven als wij en er ook alles aan doen om dezelfde standaarden te bieden. Omdat het voor ons onmogelijk is om het aanbod regelmatig te controleren schakelen we daarom lokale agenten. Door de keuze van de agenten ter plekke hebben wij ons toch verzekerd van een blijvend hoge kwaliteit van ons aanbod.


In de 20 jaren van ons bestaan hebben wij een uniek aanbod van accommodaties die zich bevinden aan de kust, aan een meer, nabij interessante steden of op het platteland. Omdat alle huizen bezocht en geïnspecteerd zijn door onszelf of één van onze buitenlands partners kunnen wij u optimaal adviseren. Foto’s en beschrijvingen zijn daarom altijd actueel.

Wisseling van de wacht

Het bedrijf is in 2001 opgericht door Jan Willem die er jarenlang met ziel en zaligheid mee bezig is geweest. Begonnen vanuit een grote bekende naam in de reisbrache heeft hij destijds besloten om voor zichzelf te beginnen. Begonnen met slechts een paar villa’s heeft hij het uitgebouwd tot wel 3 verschillende landen en meer dan 250 verschillende hoogstaande vakantieaccommodaties. Eigenhandig geselecteerd op kwaliteit, authenticiteit en altijd op zoek naar de echte Italiaanse beleving.


In de loop der tijd zijn er verschillende medewerkers in dienst getreden om het bedrijf te maken tot wat het nu is. Nu in 2021 draagt hij het stokje over. Het bedrijf blijft gelukkig wel dichtbij hem want het wordt doorgegeven binnen de familie. Robert Bal zal vanaf nu Villagrande voortzetten met dezelfde intenties. Natuurlijk zal Jan Willem op de achtergrond mee blijven kijken en zal altijd als oprichter van Villagrande bekend staan. 

Ons team

Robert Bal

Eigenaar Villagrande

Marian Bal

Teksten en inkoop

Melanie Hazeleger

Webdeveloper

Jeanet Lauppe

Vakantie-expert