Vakantiehuis in Sardinië

Kristalhelder zeewater, pittoreske vissersdorpjes, prachtige baaitjes en een nog ongerepte natuur. Sardinië is een schitterend Italiaans eiland in de Middellandse zee, het ligt net onder Corsica en zo’n 200 km van het vaste land van Italië. 

Sardinië is overwegend heuvelachtig, soms bergachtig. De kustlijn is maar liefst 1800 km lang, waarbij de langste stranden zich aan de zuidkust bevinden. De noord- en oostkant zijn vooral rotsachtig en het eiland heeft veel mooie rustige kleine baaitjes, met schelp- en kiezelstranden. Er heerst een subtropisch klimaat, met droge warme zomers en milde winters.

De Costa Smeralda (de smaragden kust) in het noordoosten van Sardinië is vooral in trek bij de jetset. Hier bevinden zich prachtige witte stranden, met luxe hotels. Indien u liever minder drukke stranden zoekt, dan moet u ten oosten van Nuoro bij de omgeving van Golfo di Orosei en het plaatsje Cala Gonone. Hier zijn prachtige stranden en uitstekende mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Het strand bij Bosa Marina, gelegen aan de westkust, is meerdere keren onderscheiden als het schoonste strand van Italië.

Even geen strand? Bezoek dan de hoofdstad van Sardinië, Cagliari, met diverse musea, een prachtig stadhuis en mooi kasteel. Hier bevinden zich ook de zoutwatermeren, waar talloze flamingo’s hun verblijfplaats hebben. Slenter ook eens de door nauwe  straatjes van de pittoreske badplaats Alghero. Of ga naar de indrukwekkende druipsteengrotten Grotta di Nettuno, die ten westen van Alghero liggen.

U zult zich geen moment vervelen op de prachtige eiland!

Villagrande biedt vakantiehuizen Sardinië

Villagrande heeft enkele mooie vakantiehuizen aan de noordkant Sardinië. Wat denkt u bijvoorbeeld van een luxe villa met panoramisch uitzicht over de zee, met privé zwembad en grote tuin?

Sardinië is per auto bereikbaar via veerboten vanaf o.a. Genua, Napels en Palermo. Liever vliegen? Sardinië heeft drie luchthavens (Alghero, Cagliari en Olbia), die door onder andere Transavia en Ryanair worden aangedaan.

×
Copyright © 2017 Villagrande.