Vakantiehuis Ligurië

De regio Ligurië ligt in het noordwesten van Italië en loopt van de Franse grens tot aan La Spezia. Ten westen van de havenstad Genova (Genua) ligt de bloemenriviera, de Riviera di Ponente. Naast bloementeelt, die vooral gericht is op de parfumindustrie, is er ook veel olijfteelt. De stranden zijn hier breed en vlak. De oostelijke kuststrook, de Riviera di Levante, is bekend om zijn kleine vissersdorpjes, fraaie kliffen en mooie baaitjes.

De toeristische trekpleister aan de Riviera di Levante is het mondaine Portofino met een kleine jachthaven, waar vele beroemdheden een 2e huis bezitten, zoals Ferrari, Armani en Berlusconi. De beste manier om Portofino te bezoeken is met de boot, aangezien de kustweg smal is en er een beperkt aantal parkeerplaatsen zijn. Dat geldt eveneens voor het nationaal park Cinque Terre, vijf prachtige kleurrijke dorpjes gebouwd op de rotsen, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso die met elkaar verbonden zijn met een spoorlijn en wandelpad. De dorpjes zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Niet alleen de kuststrook, maar ook het binnenland van Ligurië is zeer de moeite waard. Maak vanuit uw vakantiehuis een mooie tocht door de bergen en rijd langs verlaten Middeleeuwse dorpjes. Geniet van de prachtige uitzichten en de mooie natuur.

Villagrande biedt vrijstaande vakantiehuizen en appartementen in Ligurië.

Villagrande heeft diverse vakantiehuizen in Ligurië. Bezoek vanuit uw vakantiehuis gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige regio.

Ligurië is prima bereikbaar per auto. Ook zijn er vluchten op Genua of naar Nice (Frankrijk).

 

 

×
Copyright © 2017 Villagrande.