4

huizen

 

Vakantiehuis aan het Gardameer

Het grootste meer van Italië is het Gardameer, Lago di Garda. Het prachtige schilderachtige landschap met citroenbomen en cipressen, de mooie strandjes, bergen, het diepblauwe water en het heerlijke klimaat maken het tot een geliefde vakantiebestemming. Er zijn rustige dorpjes, oude stadjes met vaak autovrije centra waar veel te doen is en het is een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en watersportliefhebbers.

Het Gardameer is ruim 17 km breed en 51 km lang en er liggen 7 eilandjes in verscholen. Het noordelijke gedeelte is smal en wordt omringd door steile bergen. Naar het zuiden toe wordt het meer steeds breder en vlakker en gaat het landschap over in glooiende heuvels.

Breng een bezoek aan de mooie plaatsen Bardolino, Desezano,  Lazise en Peschiera del Garda. Maak ook eens gebruik van de veerboot om van de ene naar de andere kant van het eiland te komen! Meer actie? Er zijn diverse attractieparken aan de zuidoost kant van het meer, zoals Gardaland, Caneva World Aquapark en Movie Studios.

In de zomermaanden is het druk aan en rondom het Gardameer. Toch blijft het gebied zijn authentieke Italiaanse karakter behouden. De sfeer is gemoedelijk, met veel gezinnen met kinderen of (oudere) stellen en welgestelde Italianen.

Villagrande biedt vakantiehuizen, agriturismo’s en appartementen aan het Gardameer.

Villagrande heeft diverse vakantiehuizen aan de zuid- en zuidoostkant van het meer. Van agriturismo in een klein agrarisch bedrijf met eigen wijnproductie tot aan een vakantiehuis met privé zwembad en eigen tuin. Loop vanuit uw vakantiehuis zo naar het Gardameer of bezoek eens een gezellige weekmarkt!

 

×
Copyright © 2017 Villagrande.