Vakantiehuis Emilia Romagna

Emilia Romagna, de graanschuur van Italië staat vooral bekend om zijn heerlijke eten, prachtige architectuur en supersnelle auto’s. Het gebied vormt een ketting van mooie parels zoals Parma, Modena, Bologna en in het zuiden op de grens van Le Marche het boeiende ministaatje San Marino, bekend om het wereldberoemde formule 1 circuit van Imola. Hier vindt u de perfecte combinatie van rust, ruimte, cultuur, culinaire hoogstandjes en enorme gastvrijheid, alles wat typisch Italiaans is. Dit alles temidden van een zeer mooie en afwisselende natuur met op bijna elke heuvel een pittoresk middeleeuws dorpje.  

Bologne, de hoofdstad van de provincie is een prachtige stad met een grotendeels bewaard gebleven middeleeuws centrum en een beroemde keuken, wie kent er bijvoorbeeld niet de Bolognese pastasaus. Parma is een belangrijke industriestad die vooral van belang is voor de voedingswarenindustrie, ook deze stad heeft een monumentale historische binnenstad. Parma is vooral bekend vanwege de beroemde parmaham en de parmezaanse kaas. Modena is een belangrijk auto-centrum, veel beroemde Italiaanse automerken zoals Ferrari, Lamborghini en Maserati hebben een band met deze stad en het is tevens de geboortestad van Luciano Paverotti. In Ferrara  wordt elk jaar een in traditie en grootsheid onovertroffen straatmuziekantenfestival georganiseerd, een parade van de beste straatmusici ter wereld.

Van Comacchio tot aan de grens met Le Marche liggen een stuk of dertig beroemde en drukke badplaatsen. De stranden van Emilia Romagna hebben altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Bellaria, Rimini, Riccione, Cattolica, Lidi Ferraresi en Ravennati zijn hiervan de meest bekende. De lange brede zandstranden zijn door de langzaam aflopende kust ook prima geschikt voor gezinnen met kinderen. Gezinnen met pubers en jongeren komen ook aan hun trekken in het bruisende strand- en nachtleven met vele discotheken, barretjes en restaurants. In het hoogseizoen worden er ook vele strandfeesten en activiteiten georganiseerd. Hier hoef je je niet te vervelen.

Villagrande biedt vakantiehuizen met zwembad in Emilio Romagna

In het hart van de provincie Emilia Romagna ligt het comfortabele vrijstaande huis Casale Mirabella. Het vakantiehuis met privé zwembad heeft een warme en comfortabele inrichting met hedendaags comfort. Het is een ideale vakantieplek voor samenreizende gezinnen of een grote groep vrienden.

 

 

×
Copyright © 2017 Villagrande.