Vakantiehuis aan de Almalfi kust

De paradijselijke Amalfi kust was vroeger weggelegd voor de jetset, tegenwoordig is het gelukkig toegankelijk voor iedereen. De Costiera Amalfitana die zich uitstrekt over ongeveer 50 kilometer langs de zuidelijke kant van het schiereiland van Sorrento is een van Europa’s meest adembenemende kusten. De combinatie van witte en kleurrijke gebouwen, villa’s die zich vastklampen aan medogenloze hellingen, evenals de weelderige tuinen met prachtige groene mediterrane planten, terrassen met geurige citroenbomen en mooie bloemen maken het tot een uiterst betoverende plek die vele beroemde filmmakers heeft geïnspireerd.

De kust ontleent zijn naam aan het stadje Amalfi, het kleine toeristische stadje met zijn talrijke steegjes ademt een romantische sfeer uit, een populaire optie voor een dagje uit. Het oude vissersdorp Positano met kubusvormige huizen die tegen een stijle helling zijn aangebouwd is de meest fotogenieke en tevens duurste badplaats.

Sorrento, gelegen op het schiereiland Sorrentina aan de Amalfische rivièra is een van de meest bezochte badplaatsen, u vindt er mooie stranden en u kunt een uitstapje naar Capri maken. Een aanrader is een prachtige wandeling van Sorrento naar het kleine vissersdorp Marina Grande. Sorrento biedt een panoramisch uitzicht over Napels en de Vesuvius. De mooie haven is ideaal voor een avondwandeling, genietend van een heerlijk italiaans ijsje, verkrijgbaar in vele smaken.

Er zijn overal legio activiteiten voor het hele gezin, een heerlijke kookles, bezichtiging van de ruïnes van de gedoemde stad Pompeï, een wandeling over de heuvels van Tre Calli of een verkenningstocht over Capri zijn slechts enkele voorbeelden.

Vakantiehuizen met zwembad aan de Almalfi kust

Aan deze prachtige kust hebben wij enkele charmante vakantiehuizen ter beschikking, evenals een moderne villa met privé zwembad op een unieke locatie met uitzicht op zee.

×
Copyright © 2017 Villagrande.